V posledných rokoch počet milovníkov ázijskej kuchyne jednoznačne narástol. Nepotrebujete pritom príliš veľa ingrediencií na to, aby ste si zvládli tieto chutné jedlá pripraviť aj sami. Napríklad si takto poradíte aj s praženou ryžou.
Na praženú ryžu budeme potrebovať
- hrnček basmati ryže
- cibuľu
- cesnak
- 2 mrkvy
- pol balíka mrazeného hrášku
- pór
- dve vajíčka
- kúsok zázvoru
- olej
- sójovú omáčku
- soľ
- korenie
Praženú ryžu si pripravíme nasledovne
- Uvaríme si ryžu tak, ako sme zvyknutí a necháme ju vychladnúť. Medzitým si vymiešame dve vajíčka, ktoré trochu osolíme a urobíme z ich omeletu. Keď je omeleta hotová, nakrájame si ju na tenké pásiky a odložíme nabok.
- Na oleji si opražíme cibuľu, ktorú si nakrájame na tenké pásiky. Pridáme trochu nakrájaného zázvoru a cesnak.
- Potom si na kocky nakrájame mrkvu a spolu s hráškom a nakrájanou omeletou ju pridáme na panvicu. Pokrájame pór.
- Pridáme ryžu, ktorú podľa potreby dochutíme soľou či korením. Polejeme sójovou omáčkou podľa chuti a opekáme, kým sa nám všetko nespojí.
- Pokiaľ chcete, môžete si k ryži opiecť aj kuracie mäsko. Je to len na vás.