Pečená kačka s kapustou

Loading...
(0 / 5)

Jeseň je obdobie husacích a kačacích hodov, ktoré väčšina ľudí miluje. Vynikajúcu kačku si môžete pripraviť aj doma. Musíte však mať správny recept.

Na pečenú kačku budeme potrebovať

Pečenú kačku s kapustou si pripravíme nasledovne

  • Kačku si deň vopred nasolíme a okoreníme, nezabudneme aj zvnútra.
  • Na druhú deň do nej vložíme jablko a pomaranč a dáme piecť chrbtom hore v zatvorenom pekáči na 150 stupňov.
  • Kačku polievame výpekom a po dvoch hodinách ju otočíme prsiami hore a ďalej pečieme.
  • Keď je mäso mäkké, zlejeme výpek, pridáme na 180 stupňov a pečieme do chrumkava.
  • Pripravíme si kapustu, ktorú narežeme a v miske osolíme. Cibuľu si nasekáme na kocky, dáme do hrnca masť z kačky, speníme cibuľku, pridáme trstinový cukor, ktorý skaramelizujeme.
  • Pridáme kapustu, soľ, čierne mleté korenie, rascu, šťavu z pomaranča, podlejeme červeným vínom a výpekom.
  • Dusíme do mäkka. Podávame s lokšou a knedľou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x