Jeseň je obdobie husacích a kačacích hodov, ktoré väčšina ľudí miluje. Vynikajúcu kačku si môžete pripraviť aj doma. Musíte však mať správny recept.
Na pečenú kačku budeme potrebovať
Pečenú kačku s kapustou si pripravíme nasledovne
- Kačku si deň vopred nasolíme a okoreníme, nezabudneme aj zvnútra.
- Na druhú deň do nej vložíme jablko a pomaranč a dáme piecť chrbtom hore v zatvorenom pekáči na 150 stupňov.
- Kačku polievame výpekom a po dvoch hodinách ju otočíme prsiami hore a ďalej pečieme.
- Keď je mäso mäkké, zlejeme výpek, pridáme na 180 stupňov a pečieme do chrumkava.
- Pripravíme si kapustu, ktorú narežeme a v miske osolíme. Cibuľu si nasekáme na kocky, dáme do hrnca masť z kačky, speníme cibuľku, pridáme trstinový cukor, ktorý skaramelizujeme.
- Pridáme kapustu, soľ, čierne mleté korenie, rascu, šťavu z pomaranča, podlejeme červeným vínom a výpekom.
- Dusíme do mäkka. Podávame s lokšou a knedľou.