V dnešnej dobe už len málokto robí domácu knedľu. V obchode často kúpite veľmi chutnú a nemusíte tak míňať svoj čas. Čaro domácej knedle však nezmení nič. Pripravte si ju podľa nášho receptu.
Na domácu parenú knedľu budeme potrebovať
- 500 gramov polohrubej múky
- 350 mililitrov vlažnej vody
- 16 gramov kvasníc
- ČL soli
- ČL cukru
Domácu knedľu si pripravíme nasledovne
- Z ingrediencií vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom vytvarujeme z cesta knedľu, ktorú ešte necháme kysnúť asi 20 minút.
- Osolíme vodu, ktorú prevaríme. Keď začne vrieť, knedľu dáme do vody a stíšime plameň na minimum.
- Prikryjeme pokrievkou, ktorú počas 20 minút neodkrývame, aby nám knedľa nespľasla.
- Potom knedľu vyberieme, popicháme vidličkou, aby odišla para a nakoniec môžete potrieť olejom.