Opäť neviete, čo by ste navarili na obed? Máme pre vás tip, ktorý vás určite poteší. Urobte si mäso na čínsky spôsob.
Na čínu budeme potrebovať
- 750 gramov bravčového mäsa
- cibuľa
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 3 PL sójovej omáčky
- olej
- 1 PL hladkej múky
- 1 a pol hrnčeka vody
- koriander
- kurkuma
- čili
- čierne korenie
- soľ
- zázvor
- čínsku mrazenú zeleninu
Čínu si pripravíme nasledovne
- Mäso si nakrájame na tenké rezance a prudko opražíme na oleji. Pridáme cibuľu, polovicu nakrájame nadrobno a druhú na mesiačiky. Pražíme, kým sa nevyparí voda.
- Pridáme pretlak, sójovú omáčku, premiešame a posypeme múkou. Opäť premiešame a pridáme vodu. Okoreníme a môžeme pridať zázvor.
- Prikryté dusíme na malom ohni 30 minút. Ku koncu pridáme mrazenú zeleninu (najlepšie čínsku zmes, ale môžete dať aj čerstvú) a necháme dovariť. Podávame najlepšie s ryžou alebo s rezancami.