Nátierka z medvedieho cesnaku

Loading...
(0 / 5)

Sezóna medvedieho cesnaku sa blíži a s ňou aj chuť experimentovať a skúšať niečo nové, čo by ste z neho mohli pripraviť. Nemusí to byť nevyhnutne len pesto, medvedí cesnak je výborný aj na raňajky či večeru, a to v podobe nátierky. Pokiaľ nemá čas ho ísť nazbierať, môžete si ho objednať z FARMOVE.sk.

Na nátierku z medvedieho cesnaku potrebujeme

  • čerstvý medvedí cesnak
  • syr v črievku
  • kyslú smotanu
  • dva strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie

Nátierku z medvedieho cesnaku si pripravíme nasledovne

  • Maslo vyberte z chladničky a nechajte zmäknúť, aby sa s ním dobre pracovalo. Potom ho zmiešajte spolu so syrom a kyslou smotanou tak, aby prevažovala chuť syra.
  • Asi 10 lístkov medvedieho cesnaku umyte a nakrájajte na väčšie alebo menšie kúsky, podľa chuti. Pretlačte aj obyčajný cesnak.
  • Všetko zmiešajte dokopy, okoreňte a osoľte podľa potreby. Nátierku môžete na záver ozdobiť lístkami medvedieho cesnaku.
  • Najlepšie chutí na čerstvej alebo opečenej bagetke.
V spolupráci s FARMOVE.sk

Chutil ti tento recept?

komentárov

x