Najlepšie oškvarkové pagáče

Loading...
(3.7 / 5)

Ak sa niečo pokladá za skutočnú klasiku, tak sú to jednoznačne oškvarkové pagáče. Sú perfektným riešením, keď máte chuť na niečo malé a hodia sa na stôl úplne kedykoľvek.

Na najlepšie oškvarkové pagáče potrebujeme

  • 250 gramov mletých oškvarkov
  • 150 gramov mlieka
  • 1 kilogram hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 1 PL kyslej smotany
  • 1 PL masti
  • 1 droždie
  • 1 PL soli

Najlepšie oškvarkové pagáče si pripravíme nasledovne

  • Droždie si dobre vymiešame vo vlažnom mlieku. Pridáme múku, jedno vajíčko, kyslú smotanu, bravčovú masť, soľ a dobre vymiešame na vláčne cesto. Necháme kysnúť.
  • Keď nám cesto vykysne, vyvaľkáme ho a potrieme oškvarkami, ktoré ale nesmú byť studené, mali by mať izbovú teplotu.
  • Cesto potom prekladáme zhora dole a zo strany na stranu, prikryjeme čistou utierkou a necháme postáť asi 20 minút. Potom ho zase rozvaľkáme a opäť prekladáme. Toto zopakujeme ešte minimálne dvakrát.
  • Nakoniec cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Potrieme ich vajíčkom (niekto ich zvykne aj posypať rascou) a dáme piecť približne na 20 minút na 200 stupňov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x