Máte doma pár ingrediencií a neviete čo s nimi? Ak je to náhodou baklažán, syr a mleté hovädzie máme pre vás fantastický recept, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Navyše hotový vyzerá ako z tej najlepšej reštaurácie. Presvedčte sa sami!
550g hovädzieho mletého mäsa
3 baklažány
50g strúhanky
80g parmezánu
150g plátkového syra
10g petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti
2 vajcia
Mleté hovädzie zmiešajte s vajcami, petržlenovou vňaťkou nasekanou nadrobno, parmezánom, strúhankou a pridajte soľ a korenie. Baklažány umyte a osušte a nakrájajte na približne rovnaké plátky. Tie dajte na grilovaciu panvicu (ak nemáte použite klasickú s trochou oleja, aby sa nepripálili) a opečte z oboch strán. Baklažány dajte na plech vyložený papierom na pečenie a na ne rozotrite mäsovú zmes. Navrch dajte plátkový syr a pomocou papiera na pečenie opatrne rolujte. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút. Prajeme dobrú chuť!