Máte radi Boršč? Receptov je mnoho, no ktorý je ten správny? Ak neviete, akú polievku po sviatkoch navariť, Boršč sa hodí ideálne, pretože ide o kombináciu koreňovej zeleniny a mäsa a tým pádom vám nahradí aj hlavné jedlo. Polievka je teplá, zahreje a má v sebe plno vitamínov, čo sa v tomto období určite bude hodiť.
Väčšiu cibuľu si nakrájame nadrobno a popražíme na oleji. Keď ju máme pekne do sklovita, pridáme na malé kocky pokrájané 2 mrkvy, 1 petržlen, trošku zeleru a kalerábu. Podusíme asi dve minútky a pridáme na kocky nakrájané mäso. Podlejeme vodou a dusíme. Pridáme cesnak, bobkový list, nové korenie, osolíme a pridáme aj trochu čili alebo iné koreniny, napríklad bylinky.
Keď máme mäso mäkké, pridáme pretlak, kapustu, pokrájané zemiaky a varíme do polomäkka. Až na koniec pridávame cviklu a povaríme, kým nezmäkne. Ak je cvikla predvarená alebo sterilizovaná, tak stačí už len pár minút. Dochutíme a podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť.