Keď sme videli, aký koláč napiekla pani Andrea, hneď sme ho aj skúsili. Ak máte radi tvarohové koláče s kyslejším ovocím ako sú ríbezle, maliny či černice, toto bude váš absolútny favorit.
Na hrnčekový tvarohový koláč budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajíčka
- 1 hrnček mlieka
- 3/4 hrnčeka oleja
- 3 PL kakaa
Plnka
- 500 gramov jemného tvarohu
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček práškového cukru
- 2 vajíčka
- 1 Zlatý klas
Postup:
- V miske si vymiešame múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, 2 vajíčka, olej a kakao. Vypracujeme klasické cesto. Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme.
- Potom vymiešame tvaroh s mliekom cukrom, vajíčkami a Zlatým klasom. Hutnú plnku vylejeme na čokoládové cesto, môžeme trošku premiešať.
- Posypeme ovocím podľa chuti a dáme piecť. Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov, no koláčik sledujte, každá rúra je iná. Po upečení ho necháme vychladnúť, môžeme pofŕkať aj čokoládou. Dobrú chuť.