Aj napriek tomu, že k zeleným paradajkám má mnoho ľudí výhrady, sú skutočne skvelou kulinárskou pochúťkou, ktorú pripravujú v tých najlepších reštauráciách. Ak sa pýtate, ako je to možné, odpoveď je jednoduchá. Po tepelnom spracovaní sú zelené paradajky presne tak isto neškodné, ako akékoľvek iné. Pripravte si ich vysmážané. Budete sa zalizovať až za ušami.
4 väčšie zelené paradajky
1 vajce
50 ml mlieka
3 PL kukuričnej múky
100 g masla
soľ a čierne korenie podľa chuti
Paradajky umyte a nakrájajte na plátky hrubé približne 0,5 cm. V miske si rozmiešajte mlieko a vajcia, v druhej miske zasa zmiešajte kukuričnú múku so soľou a korením. Paradajky namočte klasicky do mlieka s vajcom, potom do múky a dajte vyprážať na rozohriate a rozpustené maslo. Vyprážajte na strednom plameni približne 2 minúty z každej strany. Ak neviete s čím ich podávať, vyskúšajte výdatné raňajky alebo večeru v kombinácii s miešanými vajíčkami, dusenou zeleninou, či ostrou smotanovo-cesnakovou omáčkou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru