Piekli ste už túto klasiku? Výborný vláčny koláč, ktorý obsahuje kakaové aj vanilkové cesto. Ak chcete na víkend napiecť, vyskúšajte napríklad tento. Cesto je jemné a keď pridáte ovocie, bude ešte šťavnatejší.
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 dcl oleja
- 1 dcl vody
- 3 ČL kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 3 vajcia
Vanilková vrstva
- 500 gramov jemného tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 1 vanilkový puding
- 4 dcl mlieka
- 3 PL cukru
Postup:
- Najskôr si uvaríme vanilkový puding. Pridáme cukor a aj vanilkový cukor. Keď nám zhustne, odstavíme a necháme vychladnúť.
- V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Pridáme vajíčka vyšľahané s cukrom a na záver aj olej a vlažnú vodu. Hladké cesto vylejeme na plech, kde sme si umiestnili papier na pečenie.
- Tvaroh si primiešame k pudingu a túto zmes postupne pridávame ku kakaovému cestu. Môžete vytvárať pravidelnú mriežku, alebo vytvoriť mozaiku.
- Koláč dáme piecť na 180 stupňov a pečieme ho asi 30-40 minút. Stav cesta kontrolujeme špajdľou. Koláč vyberieme a necháme ho vychladnúť. Kto chce, môže do cesta primiešať aj mrazené čučoriedky alebo maliny či jahody. Bude ešte vláčnejší. Dobrú chuť.
Lucia M.