Brokolica je veľmi obľúbenou a uznávanou ingredienciou, ktorú talianski šéfkuchári často používajú pri príprave cestovín. Dnes si ukážeme ako pripraviť originálne talianske brokolicové spaghettini. Sú to tenké špagety, ktoré sú ale oveľa chutnejšie a v kombinácii s brokolicou a čiernymi olivami vás absolútne dostanú.
175 g spaghettini (to sú tenké špagety, sú chutnejšie a rýchlejšie urobené, ale môžete použiť aj klasické špagety)
250 g brokolice
3 PL olivového oleja
100 g čiernych olív
50 g tvrdého syra (najlepšie goudy)
1 strúčik cesnaku
soľ
Cestovinu si uvaríme na spôsob „al dente“.
Pretlačený strúčik cesnaku podusíme v oleji, vložíme brokolicu rozdelenú na menšie ružičky a smažíme na miernom ohni približne 5 minút. Pridáme nasekané olivy.
Zmes s brokolicou a olivami prilejeme do hotových cestovín a zahrejeme.
Servírujeme vo veľkom hlbšom tanieri ozdobené nastrúhaným syrom.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru