Máte chuť na niečo naozaj špeciálne? Tieto pizzové trojuholníky sú famózne. Sú síce z kysnutého cesta a droždie sa nám doma pomaly míňa, no môžete si ho skúsiť nahradiť. Pripravili sme vás aj tipy, ako nahradiť droždie pri pečení, nájdete ich TU.
Cesto
- 800 g hladkej múky
- 1 dl slnečnicového oleja
- 1 čl cukru
- 1/2 l teplého mlieka
- 50 g droždia
Plnka
- sunka nakrájaná na kocky
- kukurica z konzervy
- strúhaný syr
- 2 strúčiky cesnaku
- kyslá smotana
- 1 žĺtko
- slanina nakrájaná na kocky
- olivy
Na vrch
- 2 PL kyslej smotany
- sezam
- 1 bielko
Postup:
- Do misy si vylejeme trochu z pripraveného mlieka. Mlieko by malo byť mierne teplé. Rozdrobíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku cukru. Z pripravenej múky odoberieme jednu lyžicu a pridáme k mlieku s droždím. Všetko zamiešame a necháme kysnúť.
- K pripravenej múke pridáme štipku soli a zamiešame. Pridáme zvyšok mlieka a olej a všetko dobre premiešame. Následne pridáme kvások a začneme miesiť cesto. Následne ho môžeme rozdeliť na štyri časti a necháme znova kysnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Súnku a slaninu nakrájame, zmiešame s kukuricou, syrom, žĺtkom, olivami, kyslou smotanou a pretlačeným cesnakom. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme a rozdelíme na rovnaké časti. Na vrch dáme plnku. Zavinieme buď do rolky, alebo urobíme trojuholník, prípadne môžeme nechať aj roládu.
- Každý kúsok teraz potrieme bielkom s kyslou smotanou a posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 25 až 30 minút, pokiaľ nie sú trojuholníky krásne zlatisté. Dobrú chuť.
Lucia M.