Recept na haruľu má samozrejme každá rodina svoj a každý ich pripravuje trochu inak. Toto je za nás najlepší recept, kde sú všetky suroviny v dokonalej harmónii. Z tejto dávky sa naje celá rodina a ešte aj ostanú na večer. Ale len niekedy.
Na Zemiakové placky so smotanou budeme potrebovať:
8-10 zemiakov
- 2 vajíčka
- 4 PL hladkej múky
- majoránka
- čierne korenie
- soľ
- 3 strúčiky cesnaku
- trošku vegety
- trošku mlieka
- kto chce: opraženú cibuľku
Postup:
- Ak budete do cesta pridávať cibuľku, najskôr si ju opražte na oleji aby chytila zlatú farbu. Potom si ošúpeme zemiaky, nastrúhame ich najemno a zmiešame s ostatnými surovinami.
- Hotové cesto necháme trošku postáť, stačí 10 minút. Následne na oleji alebo bravčovej masti vypražíme harule. Hotové placky dochutíme kyslou smotanou a pažítkou. Dobrú chuť.