Aj keď je cuketa skôr letná zelenina, ešte stále ju nájdeme v ponuke obchodov, preto nevidíme dôvod, prečo si ju nepripraviť. Podobným spôsobom môžete vypražiť väčšie batáty, baklažán alebo tekvicu. K tomu už len maslové zemiaky a nejaký dobrý šalát. Tip na fantastický recept máme od pani Zuzky.
Na vyprážanú cuketu budeme potrebovať:
- zemiaky
- petržlenová vňať
- soľ a korenie
- trošku rasce
- mletá červená paprika
- cuketa
- grilovacie korenie
- vajíčka
- strúhanka
- múka
Postup:
- Uvaríme si zemiaky so šupkou, ošúpeme a vložíme do hrnca v ktorom sme opražili na oleji petržlenovú vňať s troškou soli, rasce a papriky, chvíľu prehrejeme a odstavíme.
- Cuketu nakrájame na kolieska, z každej strany posolíme, dáme štipku grilovacieho korenia. Keď zmäkne, osušíme do servítky, obaľujeme v trojobale a vysmážame. Dobrú chuť.
- TIP na dressing: Do misky vylejeme 2 kyslé smotany, posolíme, okoreníme, pridáme 2 veľké strúčiky cesnaku a podla chuti sójovú omáčku.