Nájsť lahodný a hlavne kvalitný tvaroh na pultoch obchodov je čoraz ťažšie. Mnohí výrobcovia používajú nekonečné množstvo prísad, ktoré by mali predĺžiť dobu trvanlivosti tvarohu. Práve preto by ste mali rozmýšľať nad výrobou toho domáceho. Znie to možno veľmi pracne a zložito, no opak je pravdou. Domáci tvaroh si môžete veľmi jednoducho a rýchlo vyrobiť napríklad z o skysnutého mlieka. Z 2 litrov získate až 350 g tvarohu.
View this post on Instagram
Mlieko si vylejeme do nádoby alebo do hrnca a necháme 2 až 3 dni skysnúť. Potom ho začneme ohrievať, nemiešame a hmota nesmie vrieť. Keď sa nám po krajoch začne tvoriť hustejšia hmota a vytvorí sa pena, odstavíme a celú hmotu prelejeme do čistej utierky a necháme stiecť. Tvaroh uskladníme v nádobe a v chladničke, alebo môžeme hneď konzumovať. Dobrú chuť.
Gabika