Máte radi pizzu, no ešte nikdy ste si ju neskúšali upiecť doma? Ak budete postupovať podľa tohto receptu, bude chutiť lepšie ako z pizzerie, kde veľakrát už nepríde taká chrumkavá. Takto si na ňu môžete dať suroviny aké chcete a pokojne môžete pripraviť rôzne verzie na každý trojuholník. Poďme sa spolu naučiť, ako upiecť dokonalú pizzu.
Na pizza cesto budeme potrebovať:
- 400 gramov hladkej múky
- 30 gramov droždia
- 1/2 Čl cukru
- 1/2 ČL soli
- 2 PL olivového oleja
- 1 pohár vlažnej vody
- + všetky suroviny, ktoré na pizzu chcete
- Hladkú múku, droždie (môže byť sušené a aj čerstvé – je možné zmiešať aj bez namočenia do vody), cukor, soľ premiešame najskôr nasucho. Pridávame olej a vlažnú vodu až po premiešaní suchých surovín. Cesto je premiešané až keď sa vám pri miešaní urobí pekný bochník a nič neostane prilepené na stenách misky.
- Necháme vykysnúť, mne to trvalo cca 40 až 45 minút, podľa teplého miesta, ktoré vyberiete na kysnutie. Cesto rozdelíme, vytvarujeme ešte bochníky a necháme ešte 10 minút postáť.
- Cesto sa trocha rozvalká a rukami tvaruje kruh, aby nebolo cesto v strede hrubé. Pečieme na 220 stupňov asi 10-15 minút. Dobrú chuť.