Opäť tu máme vynikajúci recept na pizzu. Vedeli ste, že pizzérie najskôr aj niekoľkokrát testujú recepty, až kým sa im neosvedčí to najlepšie cesto? My sme sa pokúsili napodobniť kuchárske umenie a vznikol tento recept. Žeby bolo tajomstvo talianskeho cesta konečne odhalené? Posúďte sami. Chrumkavá kôrka a tenučké cesto sú zárukou gurmánskeho zážitku.
Budeme potrebovať:
- 200 ml mlieka
- 1/2 ČL soli
- 2 ČL cukru
- 10 gramov droždia
- 2 PL olivového oleja
- 300 gramov polohrubej múky
- 150 gramov šunky
- 1 paradajkový pretlak (pyré)
- 150 gramov syra
- sušené oregano
Postup:
- V malej miske si zmiešame cukor, soľ, teplé mlieko, droždie a olivový olej. Dobre premiešame a necháme 10 minút odstáť na teplom mieste. Následne si túto zmes vymiesime spolu s múkou do hutnejšieho cesta.
- Necháme ho v miske, prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste ešte 30 minút. Potom si cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a na vrch pridáme paradajkové pyré, šunku, syr a celé to posypeme oreganom.
- Pizzu pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov a doba pečenia je 15 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.