Je rýchla, zasýti a jemná pikantná chuť osloví konečne aj manžela. Ak ju budete pripravovať deťom, samozrejme trochu zmiernite. Ich nevycibrené jazýčky zacítia štipľavé na diaľku. Pripravte si poctivú domácu zemiakovú polievku a máte na pár dní postarané o teplé tekuté jedlo do žalúdka.
500 gramov zemiakov
250 gramov miešanej mrazenej zeleniny (mrkva, zeler, hrášok, brokolica)
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 bobkový list
mleté korenie
soľ
mletá paprika
1 väčšia paradajka
1 zelená paprika
2 PL oleja
1 PL múky
1 kyslá smotana
ocot
200 gramov údenej klobásy
za hrsť cestovín
V hrnci si na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku a pridáme k nej dusiť zeleninu a pretlačený cesnak. Osolíme, okoreníme a dochutíme mletou paprikou a pridáme 1 PL múky, aby sa nám urobila zápražka. Pridáme asi 1,5 litra vody a mrazenú zeleninu spolu so zemiakmi aj nakrájanou klobásou, paradajkou a paprikou. Varíme asi 20 minút. Na záver pridávame kyslú smotanu a trošku octu na chuť. Ak je potrebné, k smotane môžeme ešte pridať trošku múky, aby nám polievka dobre zhustla. Na záver môžeme a nemusíme pridať cestoviny, napríklad drobky alebo rezance. Podávame s chlebom. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.