Hovorí sa, že v zime najlepšie zahreje kyslé. Možno preto, že vás po ňom strasie a možno je to len celkom hlúpe porekadlo. Tento zaváraný šalátik vás však určite poteší a rozhodne vás po ňom nestrasie. Pripravte si na zimu aj iné ako kyslé uhorky a pochutnajte si na tom spolu s vašimi najbližšími.
10-12 nakladačiek
2-3 šálky čerstvého hrášku
350ml vody
1 PL soli
2 PL kryštálového cukru
1 PL octu
2 strúčiky cesnaku
kôpor podľa chuti
Hrášok si jemne predvarte, približne 15-20 minút.
Do hrnca potom napustite vodu a nechajte v nej namočené uhorky. Tie by mali odstáť aspoň 3-4 hodiny, aby dobre zmäkli.
Zaváraninové poháre si vysterilizujte a na ich dno poukladajte v rovnakom diele kôpor a cesnak nakrájaný na plátky. Potom doň naukladajte uhorky, ale len toľko, aby sa ešte zmestil hrášok, ktorým ich zasypete.
V hrnci si pripravte sladkokyslú zálievku. Do vody si pridajte ocot, cukor a soľ, kto chce môže aj bobuľky čierneho korenia. Priveďte zmes do varu a varte približne 5-6 minút. Potom zalejte jednotlivé poháre a zatvorte veko.
Poháre otočte hore dnom, aby viečka dobre chytili. Prikryte ich dekou a nechajte na noc v tejto polohe. Ráno sa môžete tešiť z kompletného nového produktu. Prajeme veľa šťastia
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru