Kuracinu ocení snáď každý milovník mäsa. Neškodné jedlo, ktoré zasýti, nezaťaží a pritom chutí. V tomto prípade však platí, že kuracie mäsko sa najlepšie pripravuje spoločne s ďalšími ingredienciami, ktoré mu dodajú skvelú chuť, zachovajú šťavnatosť a pritom ho povýšia na úroveň nedeľného obedu kedykoľvek v týždni.
3 kuracie prsia
30g tvrdého syra
2 veľké šampiňóny
20 g masla
soľ a korenie podľa chuti
trochu červenej papriky
Kuracie prsia umyte a očistite a potom ich narežte pozdĺžne ale len tak, aby sa dali naplniť a vznikli z nich akési kapsy. Mäso zvrchu posoľte a dochuťte korením podľa vašich predstáv. Dovnútra mäsa neskôr dáte plnku. Šampiňóny si nakrájajte na plátky a na podobne veľké plátky nakrájajte aj syr. Do mäsa vložte najprv šampiňóny, na ne kúsok masla a potom tvrdý syr. Mäso spojte špáradlom. Dajte do pekáča vyloženého alobalom, takisto alobalom pekáč s mäsom prikryte. Mäso by ste mali piecť nasledovne. Teplotu nastavte na 250 stupňov a pečte 10 minút. Potom teplotu znížte na 200 stupňov a pečte ďalších 15-20 minút. Podávame so šalátom, zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť.
Lucia