Večera je to slovo, ktoré my – ženy na plný úväzok – tak veľmi neradi počujeme. Znamená to len ďalšiu záťaž v beztak nenormálnom tempe navyše. Ale urobiť ju musíme, pretože ak nekričia hladné deti, hundre hladný muž. Preto vám prinášame jednoduchý tip na chutnú a dobrú večeru polievku hotovú v priebehu dvadsiatich minút.
1kg karfiolu
2 vaječné žĺtky
30g bryndze
70g masla
100ml šľahačkovej smotany
200ml mlieka
400ml vody
soľ a korenie podľa chuti
Karfiol umyte a rozdeľte na ružičky, povarte ho vo vriacej osolenej vode asi 10 minút a potom vodu zlejte. Maslo roztopte v hrnci, doň nalejte vodu (prípadne vývar ak máte). Povarte 5 minút a potom pridajte karfiol. Všetko zalejte mliekom a nechajte prevrieť. Potom stíšte plameň a pridajte žĺtky rozmiešané v smotane. Nakoniec prevretú polievku rozmixujte na krém a dochuťte soľou a korením. Podávajte s kúskom bryndze navrchu.