Ak patríte medzi ľudí, ktorí zo všetkých možností preferujú vždy tú čokoládovú, tento recept je pre vás ako stvorený. Milovníkov čokolády kráča po svete mnoho, no len máloktorí z nás si môžu dovoliť konzumovať ju bez výčitiek. Keď však ochutnáte čokoládovú ovsenú kašu s banánovo-čokoládovou polevou, zistíte, že výčitky tu vôbec nie sú na mieste. Pri čítaní receptu sa dozviete dôvod. Navyše, ovsená kaša by mala mať svoje miesto v jedálničku každého fitness nadšenca, športovca či človeka, ktorý sa snaží žiť zdravo. Poďte si teda pochutnať na tej najlepšej!
100-150 g ovsených vločiek
0,5 l mlieka
1-2 PL holandského kakaa
1 PL medu
2 banány
Do menšieho hrnca nalejte mlieko. Do mlieka pridajte 1 PL medu (resp. podľa chuti – ak ste milovníkom sladkého, môžete dať medu aj viac) a asi 1 PL kakaa (alebo znova podľa chuti). Mlieko nechajte vrieť a keď vrie, znížte teplotu a nasypte doňho ovsené vločky. Miešajte, kým vločky nenapučia a prisýpajte, kým nedostanete konzistenciu kaše. Teraz si pripravte banánovo-čokoládovú polevu. Vezmite ručný mixér, rozmixujte banány a potom k nim pridajte kakao. Znova mixujte, až kým vám nevznikne poleva, ktorú môžete hneď vyliať na kašu. Kašu môžete konzumovať teplú, no chutná je i za studena. Prajeme vám dobrú chuť!
Katuš