Zapekaný karfiol s kyslou smotanou

Loading...
(3 / 5)

Ak máte radi zapekané jedlá, tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Je veľmi jednoduchý a neuveriteľne chutný. Môžete ho pripraviť vo viacerých variáciách a to len zamenením jednej prísady. Stačí ak vymeníte šunku za klobásku, alebo salámu a celé jedlo dostane úplne inú chuť!

Budeme potrebovať:

1 kg karfiolu

3 vajcia

1 šálka kyslej smotany

850 g šunky/klobásy

maslo

soľ

1 pol. lyžica slnečnicového oleja

Postup:

Dáme si predhriať rúru na 180°C.

Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v posolenej vode.

Na panvicu dáme kúsok oleja a na miernom ohni roztopíme maslo. Roztopené maslo vlejeme do misy na pečenie (alebo plechu) a potom si do nej naukladáme predvarený karfiol.

V miske si vymiešame celé vajíčka so smotanou a štipkou soli (soľ podľa chuti) a pridáme na širšie rezance nakrájanú šunku, alebo na kolieska nakrájanú klobásu. Všetko spolu dôkladne premiešame a následne vylejeme na pripravený karfiol. Pečieme do chrumkava a zlatista. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk, (Katka), bidista.com

Tips & variations

  • Poukladajte na vrch pár minút pred koncom pečenia balkánsky syr, alebo klasický plátkový syr a nechajte dopiecť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x