Ak máte radi zapekané jedlá, tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Je veľmi jednoduchý a neuveriteľne chutný. Môžete ho pripraviť vo viacerých variáciách a to len zamenením jednej prísady. Stačí ak vymeníte šunku za klobásku, alebo salámu a celé jedlo dostane úplne inú chuť!
1 kg karfiolu
3 vajcia
1 šálka kyslej smotany
850 g šunky/klobásy
maslo
soľ
1 pol. lyžica slnečnicového oleja
Dáme si predhriať rúru na 180°C.
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v posolenej vode.
Na panvicu dáme kúsok oleja a na miernom ohni roztopíme maslo. Roztopené maslo vlejeme do misy na pečenie (alebo plechu) a potom si do nej naukladáme predvarený karfiol.
V miske si vymiešame celé vajíčka so smotanou a štipkou soli (soľ podľa chuti) a pridáme na širšie rezance nakrájanú šunku, alebo na kolieska nakrájanú klobásu. Všetko spolu dôkladne premiešame a následne vylejeme na pripravený karfiol. Pečieme do chrumkava a zlatista. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk, (Katka), bidista.com
Poukladajte na vrch pár minút pred koncom pečenia balkánsky syr, alebo klasický plátkový syr a nechajte dopiecť.