Ideálna slaná maškrta do ruky, ktorú milujú veľkí aj malí. Slané tyčinky zvyčajne kupujem v obchode, ale ak chcem pripraviť niečo špeciálne pre návštevu, toto je ideálny recept, ktorý sa pripraví takmer sám. Lístkové cesto nerobím ale kupujem a o to ľahšie ich dokážem spraviť takmer kedykoľvek.
lístkové cesto
postrúhaný tvrdý syr
rascu alebo nejaké semiačka
soľ
rozšľahané vajíčko
Najskôr si vybalíme lístkové cesto a rozvaľkáme ho na úzky obdĺžnik. Cesto si narežeme na menšie pásiky alebo obdĺžniky a poukladáme ich na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Najskôr ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a až potom ich posypeme soľou, rascou, syrom alebo čímkoľvek podľa chuti. Tyčinky pečieme na 200 stupňoch asi 12 minút, resp. kým nemajú zlatistú farbu. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.