Aj vám sa pri pomyslení na párky začnú spájať všetky tie nepríjemné spomienky zo školskej jedálne? Tento recept taký určite nebude. Fantastické zapečené zemiačiky v smotane a so syrom, štipľavé párky len oživia a dodajú im vynikajúcu korenistú chuť. Rýchla a chutná večera môže byť na stole už za polhodinu!
6 pikantných párkov
5 väčších zemiakov
100 g tvrdého syra
3 PL kyslej smotany
2 vajíčka
2 strúčiky cesnaku
soľ a čierne korenie podľa chuti
Zemiaky si umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Bielka oddeľte od žĺtkov a vyšľahajte so štipkou soli tuhý sneh. Do žĺtkov pridajte korenie, soľ a pretlačený cesnak. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle a množstvo rozdeľte na dve časti. Prvú zmiešajte so žĺtkami a za stáleho miešania k zmesi prisypte nastrúhané zemiaky. Pridajte smotanu a dobre zamiešajte. Pridajte bielka a naposledy jemne zamiešajte. Na dno zapekacej misky naukladajte celé párky a zalejte ich zemiakovou zmesou. Navrch nastrúhajte syr a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 40 minút. Podávame horúce s čerstvou zeleninou a posypané nasekanou vňatkou. Dobrú chuť!
(Monika), sovkusom.ru