Baklažán je zelenina, ktorá sa nepripravuje až tak často. Napriek tomu, že jedlá z neho sú ľahké a výdatné zároveň a navyše veľmi chutné. Baklažán totiž znesie aj koreniny, aj jemné ochutenie. Dá sa z neho pripraviť naozaj čokoľvek. Napríklad aj pasta, ktorú môžete použiť ako omáčku na cestoviny. A je naozaj fantastická!
2 baklažány
40 g vlašských orechov
1 strúčik cesnaku
soľ a čierne korenie podľa chuti
Baklažány opláchnite a osušte a poprepichujte zo všetkých strán vidličkou. Potom ich dajte v celosti na plech a pečte pri teplote 180 stupňov približne polhodinu. Po vypratí baklažán rozkrájajte a premeľte cez mlynček na kávu, alebo rozmixujte. Po niekoľkých otáčkach pridajte do mixéra vlašské orechy a pretlačte cesnak, osoľte a okoreňte a ešte raz všetko spolu pomixujte. Fantastickú pastu skladujte v uzatvorených zaváraninových pohároch v chladničke a používajte ako omáčku alebo dochucovalo. Verte, budete sa zalizovať! Prajeme dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru