Cuketové karbonátky sú sezónnym hitom každý rok. Mleté mäso je vďaka nim šťavnatejšie a lahodnejšie a sú tiež zdravším variantom. Okrem mäsa totiž do seba dostanete aj dostatok zeleniny. Nečakajte už ani chvíľočku a utekajte ich pripraviť na dnešnú večeru.
300-400 g mletého bravčového mäsa
1 väčšia cuketa
2 vajcia
2 PL hrubej múky
1 ČL soli
1-2 PL strúhanky (alebo krupice)
½ ČL čierneho korenia
Cuketu si umyte, orežte kraje a ošúpte. Postrúhajte ju na jemnom, alebo hrubom strúhadle a dobre postláčajte, aby z nej stiekla všetka prebytočná voda.
Pridajte cuketu do misky s mletým mäsom, rozbite dve vajcia, pridajte hrubú múku a strúhanku, soľ a korenie a všetko spolu dobre premiešajte. Nechajte zmes štvrťhodinu odpočívať a potom mokrými rukami tvarujte guľky veľkosti podľa vašej chuti.
Každú karbonátku ešte vyváľajte v troche strúhanky a dajte vyprážať na olej do zlatista. Podávajte so zeleninkou a mladými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru