Chutné, šťavnaté, voňavé a veľmi lákavé sú cuketové rolky plnené šampiňónmi. Vyskúšajte starý a osvedčený recept, ktorý sa v našej rodine traduje už celé generácie. V čase, keď nebolo mäso a hríbi sa ešte zbierali len v lese. Kupované neexistovali a namiesto šampiňónov sa používali sušené masliaky. Zaručene vám bude chutiť aj táto moderná a vylepšená verzia.
300 g cukety
100 g mletého mäsa
50 g šampiňónov
1 vajce
2-3 PL krupice
soľ a korenie podľa chuti
50 g cibule
3 PL kyslej smotany
50 g tvrdého syra
30 g petržlenovej vňate, alebo kôpru
Polovicu množstva cukety si nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Pridajte vajce, krupicu, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, zmes rozdeľte na 3 časti a upečte z nich 3 veľké placky tak, aby jedna placka mala veľkosť celej panvice.
Zvyšné množstvo cukety nastrúhajte na jemno a zmiešajte s mletým mäsom, nakrájanými šampiňónmi, soľou, korením a petržlenovou vňaťou alebo kôprom. Cibuľu si nakrájajte nadrobno a nechajte ju osmažiť do sklovita. Potom pridajte mäsovo-šampiňónovú zmes. Keď je mäso tepelne upravené, odstavte a nechajte mierne vychladnúť.
Plech si vyložte papierom na pečenie a mäsovo-šampiňónovú zmes natrite rovnomerne na všetky tri placky. Zrolujte ich do troch obdĺžnikov tak, aby zmes nevytekala. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15 minút. Medzi tým ale nezabudnite rolky otočiť, aby chytili chrumkavú kôrku z oboch strán.
Kým sa rolky pečú, pripravte si zmes smotanovo-syrovú zmes a prisypte aj trochu byliniek. Na konci pečenia vyberte rolky z rúry, navrch natrite smotanu a nechajte ešte 3-4 minúty v teple. Podávajte teplé. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc