Karfiol je hitom každého leta a je veľmi univerzálny. Dá sa pripraviť rôzne a pritom vždy chutí lahodne. Pripravte si ho netradične a potešte sa novou chuťou. Karfiol v pivovom cestíčku chutí úžasne!
1 stredne veľký karfiol
¾ šálky múky
½ šálky obľúbeného piva
1 väčšie vajce
soľ a korenie podľa chuti
olej na vyprážanie
Karfiol si rozdeľte na ružičky a uvarte v slanej vode do polomäkka. Po uvarení karfiol sceďte cez sitko. Dbajte na to, aby ste ho nerozvarili. Vyprážaním ešte dôjde.
Kým sa karfiol varí, pripravte si cesto. Rozšľahajte múku, vajce a pivo. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Pivo v ceste v konečnom výsledku zabezpečí krásne zlatisté ružičky, ktoré sú vďaka bublinkám nadýchané a svieže. Okrem toho, pivo v karfiole mierne aj cítiť.
Vychladnutý karfiol obaľujte v cestíčku a ukladajte do panvice s rozohriatym olejom. Opekajte na miernom ohni do zlatista zo všetkých strán.
Karfiolové ružičky ukladajte na obrúsok, aby vsal prebytočný olej. Podávajte s mladými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc