Diétna kuchyňa sa stala v poslednej dobe veľmi populárnou. Aj keď nie všetkých zlákala zdravá strava, tento recept je skvelou alternatívou aj pre tých, ktorý si na nízkokalorické jedlá veľmi nepotrpia. Kombinácia brokolice a karfiolu nemusí byť skvelá len v polievke, vyskúšajte doma pripraviť túto alternatívu.
Zapečená brokolica a karfiol – zdravé jedlo, no aj napriek tomu veľmi delikátny pokrm. Vhodný na raňajky aj večeru, ale aj ako malé občerstvenie popri práci. Vyskúšajte tento vynikajúci jednoduchý recept a sami uvidíte ako vám bude chutiť.
500 g karfiolu
500 g brokolice
150 g masla
150 g pšeničnej múky
150 g syra
pohár mlieka
# Brokolicu aj karfiol rozoberte na menšie kúsky. Dajte do hrnca a podobu 3 minút varte v mierne osolenej vode.
# Medzitým si pripravte omáčku Bešamel. Na predhriatej panvici roztopte maslo, po menších častiach pridajte múku a za stáleho miešania prilievajte mlieko. Priveďte k varu, odstráňte z tepla a nechajte trochu vychladnúť. Kým je omáčka ešte teplá, pridajte strúhaný syr a premiešajte.
# Pripravte si formu na pečenie, ktorú vymastite maslom. Do formy nalejte polovicu omáčky a pridajte uvarený karfiol s brokolicou. Zalejte zostávajúcou omáčkou a dajte piecť do rúry aspoň na 15 minút pri teplote 200 stupňov. Chvíľu pred tým ako bude táto pochúťka dopečená – posypte ešte nastrúhaným syrom, ktorý vytvorí neodolateľnú chrumkavosť.
Určite tento recept vyskúšajte, je naozaj vynikajúci. Najlepšie však na tomto recepte je, že si doň môžete pridať aj rôzne iné suroviny, na ktoré máte chuť, napríklad kúsky kuracieho mäsa, papriku alebo cuketu. Prajeme vám dobrú chuť a príjemné varenie.
(Marianna), sovkusom.ru