Moldavské pečené slimáky so syrom a s bylinkami

Loading...
(0 / 5)

Tradičné moldavské pečivo je dobrotou, na ktorú sa nezabúda. Dá sa pripraviť z rôznymi náplňami, na sladko aj na slano, ale dnes vám ukážeme práve syrovo-bylinkovú plnku. Je najchutnejšia, najjemnejšia a univerzálna, čo znamená, že bude chutiť naozaj každému.

Budete potrebovať:

300g polohrubej múky

4 vajcia

2 žĺtky

½ šálky slnečnicového oleja

soľ podľa chuti

500g jemného tvarohu, alebo gréckeho syra

2 nožičky zelenej cibuľky

1 viazanička kôpru

1 šálka vody

Postup prípravy:

Múku si preosejte do misy, do jej stredu buchnite 2 vajcia. Pridajte teplú vodu, 4 PL slnečnicového oleja a štipku soli. Vymieste rovnomerné cesto a vyváľajte ho do bochníka. Prikryte ho fóliou a nechajte ho odstáť približne 40 minút pri izbovej teplote.

sovkusom.ru

Medzitým si pripravte plnku. Roztlačte syr a 2 vajcia, pridajte nakrájaný kôpor a cibuľku a všetko dobre premiešajte. Ak je nutné, pridajte do plnky ešte soľ.

sovkusom.ru

Cesto aj plnku potom rozdeľte na 4 rovnaké diely. Všetky štyri cestá vyvaľkajte na čo najtenšie pláty.

sovkusom.ru

Pláty potrite trochou oleja a do každého navrstvite časť syrovej plnky. Cesto s plnkou zarolujte tak, ako vidíte na obrázku a zatočte do tvaru slimáka.

sovkusom.ru

Plech si vyložte papierom na pečenie, dajte naň pripravené slimáky a potrite ich dvoma žĺtkami.

Pečte pri teplote 200 stupňov približne 35-40 minút.

sovkusom.ru

Ak chcete skúsiť inú plnku, inšpirujte sa napríklad zemiakovo-slaninkovou, jablkovo-škoricovou, či cesnakovou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x