Všetky si rady zgustneme na chutnom jedle a pokiaľ má málo kalórií, je to veľké plus, keďže môžeme maškrtiť bez výčitiek. Nasledujúci recept vám ukáže, ako si pripraviť šalát, ktorý je nie len chuťovo skvelý a diétny, navyše je aj nesmierne zdravý. Hodí sa ako ľahká večera ale aj ako príloha k jedlu, či svieža chuťovka na grilovačku. Príprava je nesmierne jednoduchá a len čo okúsite prvé sústo, tento šalát si navždy zamilujete.
Receptov na jedlá s nízkym počtom kalórií nie je nikdy dosť. Zídu sa stále, keď nás pochytí večerný hlad alebo máme chuť maškrtiť. Tento šalát si môžete dopriať v akejkoľvek časti dňa a nemusíte mať kvôli tomu výčitky. Je nádherne chrumkavý a voňavý a pripraviť ho zvládne aj začiatočník. Recept si určite zapíšte, túto lahôdku budete odteraz pripravovať pravidelne.
1/4 červenej kapusty
1 mrkva
1 jablko
1 repa
1 reďkev
1 citrón
30 g zázvoru
1 polievková lyžica medu
2 lyžice olivového oleja
200 ml vody
soľ (podľa chuti)
čierne korenie (podľa chuti)
Kapustu umyte a odstráňte z nej hlúbik a tvrdé časti. Následne ju nakrájajte na tenké prúžky a umiestnite do veľkej misy.
Mrkvu očistite a nakrájajte na tenučké prúžky alebo na hrubo nastrúhajte na strúhadle. Rovnako postupujte pri reďkovke.
Očistite si repu a nastrúhajte ju na strúhadle na väčšie kúsky.
Jablko ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Následne ho umiestnite do misky, zalejte vodou a pridajte šťavu z polovice citróna. Nechajte asi minútu postáť. Jablko tak získa skvelú chuť a nechytí čierny nádych. Následne jablká pridajte k šalátu.
Zázvor teraz nastrúhame na jemno a pridáme k nemu 1 polievkovú lyžicu šťavy zo zvyšnej polovice citróna. Následne pridáme med, olivový olej soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetko dobre zamiešame a pridáme k ostatným surovinám na šalát.
Celý šalát dôkladne premiešame a môžeme pridať i rôzne čerstvé bylinky.
Skvelý diétny šalát je hotový a my vám prajeme dobrú chuť!
(Jana L), sovkusom.ru