Pulty v obchodoch sa len tak prehýbajú pod množstvom sezónnej zeleniny a na radosť milovníkov cukiet, prišla už konečne aj táto skvelá zelená dobrota. Tí, ktorým rastie cuketa v záhrade za domom, majú o večeru postarané. Tí, ktorí ju nemajú, nech ju rýchlo utekajú kúpiť. Dnešná večera bude totiž veľmi zdravá.
1 cuketu
70 g tvrdého syra
100 g kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
petržlenovú vňať podľa chuti
kôpor podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
slnečnicový olej
Cuketu umyte, nakrájajte na plátky a osoľte, aby stiekla z vody.
Medzitým si nastrúhajte tvrdý syr a v miske ho zmiešajte so smotanou, pretlačeným cesnakom, nasekanými bylinkami, korením a soľou.
Na pekáč si dajte trochu oleja a naukladajte doň cukety. Na ne dajte za lyžicu smotanovo-syrovej zmesi a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 20 minút.
Vaša večera bude krehká, šťavnatá a zdravá. Jedzte ešte teplé! Prajeme dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru