Ľahký šalát so syrovým dresingom

Loading...
(3 / 5)

ľadový šalát milujú azda všetci. Našu priazeň si získal najmä preto, že neobsahuje takmer žiadne kalórie a je vhodný pri každej jednej diéte. Taktiež pomáha k posilneniu kardiovaskulárneho systému, zlepšuje fungovanie tráviaceho traktu a posilňuje imunitu. Samozrejme má šalát osviežujúcu chuť a kuchári ho radi pripravujú. Dnes si pripravíme svieži šalát, do ktorého sa okamžite zamilujete.

Na ľahký šalát budete potrebovať:

200 gramov ľadového šalátu

170 gramov taveného syra

malý biely jogurt

1 PL bieleho vínneho octu

1 PL olivového oleja

100 gramov cherry paradajok

slaninka podľa chuti

cesnak podľa chuti

čierne korenie a soľ podľa chuti

Postup:

Ľadový šalát si najskôr natrháme alebo nakrájame na menšie kúsky, aby sa nám dobre naberal. Môžeme ho na pol hodinu vložiť do mrazničky, aby bol studený a chrumkavý. Postupovať môžete aj tak, že šalát nakrájate na 2,5 centimetra hrubé kolieska (tak ako je na obrázku) a uložíte ho na papierový obrúsok a až tak vložíte do mrazničky.

Medzitým si v miske pripravíme syroví dresing. Zmiešame si tavený syr (môže byť aj kozí alebo nastrúhaný), biely jogurt, soľ, korenie, olej a ocot. Všetko dobre premiešame. Šalát dáme na tanier alebo do misky, zalejeme dresingom (polovicou) a pridáme paradajky, opraženú slaninku a prelisovaný cesnak. Zalejeme zvyškom dresingu a môžeme konzumovať. Dobrú chuť.

(Lucia M.), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x