Neviem ako u vás, ale u nás môžu byť halušky v každej forme. Práve pre to som sa rozhodla prísť s niečím novým, neokukaným. Tento recept prešiel mnohými úpravami, kým sa vypracoval do finálnej podoby. Recept určite vyskúšajte a dajte nám vedieť v komentároch ako sa podaril.
700 g hladkej múky
4 vajíčka
3 stredne veľké cibule
25 g petržlenovej vňate
Soľ a čierne korenie podľa chuti
200 g ementálu
100 ml slnečnicového oleja
250 ml vody
Vo väčšom hrnci si pripravíme vodu a necháme ju zovrieť. Medzitým si očistené a nakrájané cibule upražíme na panvici ku ktorej neskôr pridáme aj petržlenovú vňať. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a korením. Z múky, vajíčok a soli s pridanou vodou si pripravíme cesto na halušky, ktoré pretláčame cez haluškovač do vriacej vody. Halušky zmiešame s cibuľkou a pridáme syr. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu