Máte chuť na nejakú delikatesu, no nemáte žiadne nápady? Tento recept budete zaručene milovať. Teda v prípade, že máte radi hríby. Recept na zapečené zemiaky s hríbmi budete mať hotový za 30 minút a konečne to bude niečo trochu iné, na čo ste možno zvyknutí. Inšpirujte sa naším receptom, poprípade buďte kreatívni a recept si môžete upraviť podľa seba.
Budete potrebovať:
4 veľké zemiaky
400 g húb
1 cibuľa
100 g masla
2 lyžice múky
250 ml smotany na varenie
100 g tvrdého syru
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky si dobre umyjeme a rozkrojíme po dĺžke na polovicu. Poriadne ich vydlabeme. Okraj necháme hrubý približne 5 milimetrov.
Zemiaky nie je potrebné šúpať, čo len urýchli našu prácu v kuchyni. Na koniec zemiaky namočíme v studenej vode aby nesčerneli.
Na mierny oheň si položíme panvicu a necháme v nej rozpustiť maslo. Následne tam vložíme pokrájané hríby a dusíme ich približne 5 až 7 minút. Pridáme nakrájanú cibuľu a dusíme ďalších 7 minút na miernom ohni. Prisypeme múku a rýchlo premiešame, aby hmota získala potrebnú hustotu. Nakoniec prilejeme smotanu, osolíme a okoreníme.
Celú hmotu povaríme 3 až 4 minúty, kým nezovrie. Na plech si poukladáme zemiaky a vnútro naplníme hubovou zmesou. Pečieme v rúre 15 minút pri teplote 180 až 200 stupňov.
Zemiaky po 15 minútach vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme ďalších 15 minút, kým nechytia zlatistú farbu. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci (Lucia M.), takprosto.cc