Ak má prísť návšteva neexistuje nič lepšie a rýchlejšie ako jednoduchý šalát podávaný s čerstvým pečivom kúpeným v obchode za rohom. Dnes sa síce majonézové šaláty predávajú hotové v obchodoch, no ak ste ich niekedy ochutnali viete, že za tie peniaze vôbec nestoja. Prečo jesť polotovary, keď si môžeme chutné jedlá pripraviť doma?
Na prípravu tohto šalátu nebudeme potrebovať viac ako 10 minút, plus čas pokým sa vajíčka uvaria na tvrdo. Poďte vyskúšať ten najchutnejší vajíčkový šalát pod slnkom.
5 vajec
300g bieleho jogurt
200g majonézy
šťavu z polovice citróna
1 PL horčice
1 PL olivového oleja
1 stonku petržlenovej vňate
1 stredne veľkú bielu cibuľu
1 stredne veľkú červenú cibuľu
soľ podľa chuti
korenie podľa chuti
Vajíčka uvarte na tvrdo, varte približne 10 minút. Potom ich nechajte vychladnúť a ošúpte. Pripravte si väčšiu misku, kde si zmiešajte všetky ingrediencie okrem cibule a vajec. Dobre premiešajte. Vajíčka nakrájajte na kocky a pridajte k zmesi. Opäť premiešajte a na záver pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Ešte raz zľahka premiešajte a podávajte s pečivom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu