Pizzu obľubujeme v rôznych variáciách, či už sa jedná o klasickú so šunkou a syrom, alebo ananásovú. Tento týždeň sme sa ale predsa len rozhodli vyskúšať niečo nové, objaviť nové chute a pustili sme uzdu našej fantázii.
2,5 dl vody
50 dkg hladkej múky
5 dkg droždia
1 KL soli
1 KL cukru
2 PL olivového oleja
3 dl vody
5 strúčikov cesnaku
2 veľké cibule
40 dkg kukurice v konzerve
10 dkg slaniny nakrájanej na kocky
10 dkg údenej krkovičky nakrájanej na kocky
20 dkg strúhaného syra
Do vlažnej vody vložíme droždie a necháme vykysnúť kvások, ktorý následne s olejom prilejeme do múky, soli a cukru. Cesto vymiesime a necháme odpočívať v teple po dobu 30 minút.
Cesto vyvaľkáme alebo roztiahneme na plechu, ktorý sme potreli olivovým olejom. Kyslú smotanu rozmiešame s roztlačeným cesnakom a potrieme ňou pizzové cesto. Na takto pripravený pizzový základ navrstvíme cibuľu, kukuricu, slaninu, krkovičku a strúhaný syr.
V predhriatej rúre pečieme na 220°C približne 15-20 minút. Dĺžka pečenia zároveň závisí od hrúbky cesta a množstva oblohy. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), nosalty.hu