Pizzové rožky

Loading...
(3 / 5)

Kašlite na donášku, urobte si doma pizzové rožky. Klasickú pizzu na plechu vymeňte sa skvelé rožteky, ktoré môžete naplniť podľa chuti. Sú sýte a dlhšie vydržia a nevyschnú v chladničke. Ak ich dáte aj o tri dni naspäť do rúry na pár minút, budú ako čerstvé.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela Mišurová (@gabriela.miss) on

Na pizzové rožky budeme potrebovať:

  • 300 gramov hladkej múky
  • 150 ml mlieka
  • 25 gramov droždia
  • 1 ČL cukru
  • 80 ml oleja
  • 1 ČL soli
  • paradajková omáčka
  • sušené bylinky
  • 100 gramov syra
  • 100 gramov šunky
  • 100 gramov anglickej slaniny
  • 1 vajíčko

Postup:

  • V miske si zmiešame teplé mlieko, droždie a cukor. Kvások premiešame a necháme asi 20 minút postáť. Následne ho zmiešame s múkou, soľou a olejom. Vypracujeme cesto a necháme asi 40 minút kysnúť.
  • Cesto si rozdelíme na rovnaké časti a každú vyvaľkáme do tvaru kruhu. Natrieme paradajkovú omáčku, pridáme bylinky, šunku, slaninu, syr a kruh rozdelíme na jednotlivé trojuholníky ako keď režeme pizzu.
  • Každý trojuholník zrolujeme do tvaru rožka. Uložíme ich na plech a potrieme vajíčkom. Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20-25 minút. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x