Žemľovka s penou z vaječných bielkov

Loading...
(0 / 5)

Vždy keď si deti pýtajú sladký obed, skončíme pri klasike ako buchty na pare, šúľance s makom alebo žemľovke. Všetko sú to rýchle jedlá, ktorými splníte požiadavku každého dieťaťa: „ja by som si dal niečo sladké a fajné“. DNes si pripravíme žemľovku s tvarohom, jablkami a fantastickou penou. Recept opäť pochádza od pani Milky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kateřina Bínová (@beenovah) on

Budeme potrebovať:

  • staršie rožky
  • 1 liter mlieka
  • maslo
  • 5 žĺtkov
  • 5 PL cukru
  • 300 gramov tvarohu
  • 1 PL medu
  • stúhané jablká
  • škoricu
  • 4 PL cukru
  • 6 bielkov a 4 PL cukru na penu

Postup:

  • Rožky si nakrájame klasicky na kolieska. Žĺtky si rozmiešame spolu s cukrom a maslom izbovej teploty. Pridáme aj mlieko. Do tejto zmesi namáčame rožky a ukladáme ich do misy, ktorú sme si vymastili maslom.
  • Rožky rozložíme na spodok a na ne dáme vrstvu tvarohu, ktorý sme si vymiešali s medom. Na tvaroh dáme postrúhané jablká, ktoré sme zmiešali so škoricou a cukrom.
  • Na vrch opäť dáme rožky namočené v mliekovej zmesi a môžeme posypať škoricovým cukrom. Dáme piecť na 30 minút pri teplote 180 stupňov. Následne žemľovku vyberieme a navrstvíme na ňu vyšľahané bielka s cukrom. Pečieme ešte 10 minút. Podávame teplú alebo aj studenú, dobrú chuť.

Foto: facebook, Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x