Ostali vám staršie rožky, bagety alebo kaiserky a neviete čo s nimi? Čo tak pripraviť sladkú žemlovku? Stačiť vám budú aj základné suroviny a ide hádam o ten najjednoduchší recept, ktorý zvládne pripraviť každý. Dnes sme namiesto klasických rožkov spotrebovali vianočku. Kto z vás už takúto sladkú žemlovku vyskúšal?
Na žemlovku s jablkami budeme potrebovať:
- asi 5 väčších jabĺk
- 1 čkoricový cukor
- 2 tvarohy
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL cukru
Zálievka
- 2 žĺtka
- 1 vanilkový cukor
- 1 PL cukru
- 1/2 litra mlieka
- vianočka
- trošku masla
- 2 bielka
- cukor
Postup:
- Načistíme a nastrúhame si jablká, zmiešame ich so škoricovým cukrom. Tvarohy rozmiešame s vanilkovým a klasickým cukrom a v miske si vyšľaháme žĺtka, vanilkový cukor, cukor a mlieko.
- Do mliekanamočíme nakrájanú vianočku, cca 2 necelé alebo jednu vianočku a pár rožkov. Všetko ukladáme do vymastenej misy. Najskôr vianočku, potom tvaroh a následne jablká.
- Vrstvíme tak, aby bola posledná vrstva vianočková. Dáme piecť na 200 stupňov asi 40 minút. Potom navrstvíme vyšľahanú bielkovú penu a dopečieme na 15 minút. Dobrú chuť.