Žemlovka s jablkami

Loading...
(3 / 5)

Ostali vám staršie rožky, bagety alebo kaiserky a neviete čo s nimi? Čo tak pripraviť sladkú žemlovku? Stačiť vám budú aj základné suroviny a ide hádam o ten najjednoduchší recept, ktorý zvládne pripraviť každý. Dnes sme namiesto klasických rožkov spotrebovali vianočku. Kto z vás už takúto sladkú žemlovku vyskúšal?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lukáš Kaňka (@luckykanas) on

Na žemlovku s jablkami budeme potrebovať:

  • asi 5 väčších jabĺk
  • 1 čkoricový cukor
  • 2 tvarohy
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL cukru

Zálievka

  • 2 žĺtka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL cukru
  • 1/2 litra mlieka
  • vianočka
  • trošku masla
  • 2 bielka
  • cukor

Postup:

  • Načistíme a nastrúhame si jablká, zmiešame ich so škoricovým cukrom. Tvarohy rozmiešame s vanilkovým a klasickým cukrom a v miske si vyšľaháme žĺtka, vanilkový cukor, cukor a mlieko.
  • Do mliekanamočíme nakrájanú vianočku, cca 2 necelé alebo jednu vianočku a pár rožkov. Všetko ukladáme do vymastenej misy. Najskôr vianočku, potom tvaroh a následne jablká.
  • Vrstvíme tak, aby bola posledná vrstva vianočková. Dáme piecť na 200 stupňov asi 40 minút. Potom navrstvíme vyšľahanú bielkovú penu a dopečieme na 15 minút. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x