Zemiakové pagáče

Loading...
(3.9 / 5)

Ďalší skvelý recept zo stránky Recepty a rady do kuchyne. Keďže vyzerali naozaj úžasne, rozhodli sme sa vám tento tip predať, aby ste sa mohli inšpirovať a možno si pagáče vyskúšať aj vo svojej kuchyni. Recept je naozaj jednoduchý a nenájdete v ňom žiadne suroviny, ktoré by ste nepoznali. Klasické kysnuté cesto, no ten výsledok- paráda!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by martina giorgi (@cereskova) on

Na Zemiakové pagáče budeme potrebovať:

  • 1 kg hladká múka
  • 4 čl soľ
  • 1 vajce + 1 žĺtok
  • 2 dcl olej
  • 42 g droždie
  • 1 čl cukor
  • 500 ml mlieko
  • 250 g maslo
  • 5 väčších zemiakov uvarených v šupke

Postup:

  • Vo vlažnom mlieku, asi v 200 ml, s cukrom necháme nakysnúť droždie. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajcia, olej a mlieko s droždím, zamiesime cesto. Postupne pridávame mlieko, koľko je treba. Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť.
  • Potom cesto rozvaľkáme, nastrúhame zemiaky a maslo, skladáme, necháme odpočívať. Potom 3-krát s pauzami rozvaľkáme a prekladáme.
  • Pagáče potrieme vajíčkom a necháme ešte kysnúť na plechu. Pečieme na 200 stupňov asi 25 minút. Sú úžasné, dobrú chuť!
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x