Zemiakové knedle plnené slivkami

(3 / 5)

Veľmi obľúbené jedlo, ktoré žiaľ postupne nahradili mrazené polotovary  obchodov. Ak však stále razíte cestu originality a nerobí vám problém pripraviť si zemiakové cesto a poctivé domáce knedličky, prinášame vám recept, s ktorým určite neurobíte krok vedľa. Posýpku si zvoľte orechovú, makovú, puding alebo strúhanku. Je to len na vás, ale dáme vám tajný tip. S makom chutia naozaj výborne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soňa Nižňanová (@soncaranus) on

Budeme potrebovať:

  • 600 gramov zemiakov
  • 1 PL masla
  • 1 vajíčko
  • soľ
  • 200 gramov hrubej múky
  • mlieko
  • odskôstkované slivky (cca 800 gramov)
  • maslo na pomastenie
  • mak
  • práškový cukor

Postup:

  • V šupke uvarené zemiaky si očistíme a popretláčame, aby nám vznikla kašovitá hmota. Pridáme roztopené maslo, vajíčko, soľ a múku. Podľa potreby pridávame aj mlieko po lyžičkách.
  • Vypracujeme si hutnejšie cesto, ktoré vyvaľkáme. Pokrájame na štvorčeky a do každého štvorca zabalíme slivku. Urobíme guličky a tie vložíme do hrnca s vriacou vodou. Keď nám vyplávajú, cca za 4 až 6 minút, vodu vylejeme a gule si omastíme, posypeme makom a práškovým cukrom. Dobrú chuť.

foto: instagram/facebook, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x