Zemiaková roláda so špenátom a syrom

(5 / 5)

Ak túžite naozaj ohúriť a pripraviť svojim blízkym niečo výnimočné, inšpirujte sa týmto fantastickým receptom. Je to kulinársky skvost, ktorým na sviatočnom stole vykúzlite atmosféru špeciálnosti a elegancie.

Budete potrebovať:

Na roládu

6 zemiakov

2 šálky parmezánu

2 ČL soli

Na taliansku plnku

2 PL olivového oleja

1 cibuľu

500g mletého hovädzieho mäsa

400g lúpaných rajčín (z plechovky)

3 PL petržlenovej vňate

1 ČL sladkej mletej papriky

1 ČL soli

½ ČL čierneho korenia

Na špenátovú plnku

2 PL olivového oleja

180g čerstvého špenátu

1 ČL soli

2 strúčiky cesnaku

250g ricotta syra

1 šálku strúhanej mozzarely

Postup prípravy:

Neuvarené zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, potom ich naukladajte v jednej vrstve jeden vedľa druhého na plech vyložený papierom na pečenie. Zemiaky posypte strúhaným parmezánom a naň ukladajte ďalšiu vrstvu zemiakových plátkov. Opäť posypte parmezánom a pokračujte, kým neminiete všetky zemiaky. Nakoniec vrch posoľte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne na 30 minút.

Medzitým si pripravte taliansku plnku. V panvici si na olivovom oleji do zlatista osmažte cibuľu nakrájanú na drobno, pridajte hovädzie mäso a orestujte, kým nebude pekne zlatisté. Pridajte konzervu lúpaných rajčín, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a sladkú papriku. Chvíľu všetko povarte a potom odstavte.

Na špenátovú plnku si najprv na olivovom oleji orestujte špenátové listy s pretlačeným cesnakom, soľou. Keď zmes vychladne, pridajte k nej ricottu a dobre zamiešajte.

Medzitým si vyberte už upečené zemiaky z rúry a rovnomerne ich potrite špenátovou plnkou, na ňu dajte taliansku plnku a všetko zasypte strúhanou mozzarellou. Pomocou papiera na pečenie teraz celú zmes zviňte do rolády a dajte ju piecť ešte na 15 minút pri tej istej teplote. Podávajte horúce!

zdroj: youtube.com (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x