Milovníci zemiakov si pochutnajú. Ak chcete k mäsu nejakú špeciálnu prílohu, toto by mohla byť správna voľba. Roládu môžete plniť v podstate čímkoľvek, aj mexickou zmesou alebo šampiňónmi, no najjednoduchšie je šunkou a syrom. Pochutnajte si na tomto jednoduchom ale jedinečnom recepte.
Na zemiakovú roládu budeme potrebovať:
- asi 10 stredne veľkých zemiakov
- 7 vajíčok
- soľ a korenie
- koreniny podľa chuti: čerstvé bylinky, drvená rasca, granulovaný cesnak, čili a podobne
- plátky syra
- plátky šunky
Roládu si pripravíme nasledovne:
- Zemiaky si očistíme a nastrúhame. V miske ich dobre osolíme, okoreníme a pridáme bylinky, cesnak– jednoducho všetky koreniny, ktoré máme radi tak, aby bola chuť vyvážená. K zmesi pridáme vajíčka a dobre premiešame.
- Hmotu rozprestrieme na plech, kde máme papier na pečenie. Urobíme si takú väčšiu placku, ktorá ale nebude príliš hrubá, aby sa nám dobre prepiekla. Placku pečieme pri teplote 190 stupňov asi 30 minút.
- Následne vyberieme plech a na zemiaky naukladáme šunku a syr. Pomocou papiera na pečenie dobre zrolujeme a uložíme opäť na plech. Dopečieme pri teplote 220 stupňov ešte 10 minút. Dobrú chuť.