Ako často chodíte z práce unavené s myšlienkou, že ešte musíte nejaký ten čas stráviť v kuchyni, kým si vyložíte nohy na pohovku? Ak to nie je každý deň, tak párkrát do týždňa sa to stáva určite. Táto zemiakovo mäsová misa má krásnu a lákavú zlatú farbu a ešte pred samotným podávaním priťahuje pozornosť všetkých členov rodiny. Tento recept sa hodí najmä v situácii, keď nemáte veľa času a prípadne, keď vám došli všetky nápady, čo na večeru.
400 gramov zemiakov
soľ
korenie
200 gramov kuracích pŕs
450 ml kyslej smotany
125 gramov rozpusteného masla
1 veľkú cibuľu
strúhaný syr
Zapekaciu jánsku misu si najskôr vytrieme maslom či masťou. Na spodok umiestnime na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky. Stačí len jedna vrstva. Osolíme a okoreníme podľa chuti. V inej miske si zmiešame kuracie mäso nakrájané na kúsky, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nadrobno nasekanú cibuľu. Celú zmes vylejeme na zemiaky.
Na vrch ide opäť vrstva zemiakov, ktoré taktiež osolíme a okoreníme. Celé to posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov a pečieme po dobu 45 minút. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru