Premýšľate čo ukuchtiť sebe a svojej rodine na obed alebo večeru? Nemáte chuť na mäso, no napriek tomu by ste si dali niečo, čo vás naozaj zasýti? Tradičná zemiaková baba alebo inak, haruľa na plechu, pre vás bude perfektnou voľbou! Pravdepodobne vás poteší aj fakt, že zemiaková baba do seba nevsaje toľko masti či oleja, ako tradične pripravovaná haruľa, no na chuti jej to vôbec neuberie. Práve naopak.
1,5 kg zemiakov
1 vajce
150 g hladkej múky
100 g masti
150 g oštiepka
soľ
čierne korenie
rascu
majorán
Zemiaky očistite a postrúhajte. Pridajte k nim vajce, múku, soľ, čierne korenie, rascu, majorán a dobre premiešajte. Hmotu dajte na vymastený plech. Navrch poukladajte na kolieska nakrájaný oštiepok a pečte dozlatista (približne 50 minút pri teplote 200 °C). Podávajte teplé s kyslým mliekom. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram.com/ instagram.com, Katuš