Hľadáte zdravú inšpiráciu na prílohu napríklad aj k mäsu? Ak sa vo vašej chladničke bežne nachádza zelenina, stačí ju otvoriť. Táto príloha sa ideálne hodí napríklad aj k falafelu alebo humusu. Hotová je raz dva, no treba dbať na čas prípravy. Tajomstvo sa mi osobne podarilo vychytať až po tom, ako som recept skúšala niekoľkokrát. Ak niekomu pripomína cviklový šalát od Mačingovej, nie ste vôbec ďaleko. Slúžil ako inšpirácia.
- 100 gramov cíceru z plechovky
- 100 gramov cukety
- 350 gramov predvarenej cvikle
- 150 gramov mrazeného hrášku
- 120 gramov mrkvy
- 250 gramov šampiňónov
- šťava z citróna
- 4 strúčiky cesnaku
- kari korenie
- soľ a korenie
- sušené bylinky
Postup:
- Ako sme už uviedli v úvode, dôležité je načasovanie. Všetku zeleninu si najskôr očistíme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Do hrnca dáme najskôr trošku vriacej vody, citrón a všetky koreniny. Pretlačíme cesnak a udusíme šampiňóny. Tie dusíme 5 minút. Potom pridávame hrášok, cícer a mrkvu a dusíme ďalších 5 minút.
- Následne pridávame cuketu s predvarenou cviklou a dusíme ešte 3 minúty. Každá zelenina ide do hrnca v pravý čas, aby bola ideálne pripravená. Samozrejme surová mrkva potrebuje viac ako napríklad cuketa. Ideálne je teda pridávať zeleninu v takomto poradí. Podávať ju môžete aj s cottage cheeseom. Dobrú chuť.
Lucia M.