Zeleninové vegetariánske placky

(2 / 5)

Tradičné hamburgery sú plné šťavnatého hovädzieho mäsa. V dnešnej dobe však už čoraz viac ľudí sympatizuje k vegetariánstvu. Namiesto lahodného hovädzieho mäsa teda môžete do burgeru pripraviť zeleninové fašírky. Recept je veľmi jednoduchý a navyše, nezaberie ani veľa času. Pokiaľ nemáte chuť na burger, stačí ak si k zeleninovým fašírkam pripravíte varené zemiaky alebo zeleninový čerstvý šalát. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katerina Leahen (@katerinaleahen) on

Budeme potrebovať:

  • 400 g zeleninovej zmesi (mrkva, hrášok, kukurica)
  • 2 vajíčka
  • čierne korenie
  • 3 lyžice múky
  • soľ
  • 2 lyžice oleja

Postup:

  • Mrazenú zeleninovú zmes nechajte rozmraziť a poriadne rozmixujte na hladkú kašu. Pridajte k nej vajíčka, soľ, čierne korenie a 3 lyžice múky. Všetko dôkladne dokopy premiešajte.
  • Panvicu si nechajte zohriať a následne ju potrite olejom. Keď už bude olej horúci vytvarujte zmes do tvaru fašírok a nechajte smažiť z každej strany 2-3 minúty.
  • Zeleninové fašírky môžete podávať vo forme burgera, so šalátom alebo zemiaky či dokonca len samotné spolu s cesnakovým dressingom.

Foto: instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x